Путин: На руското оружје му нема рамно во светот

Руското оружје е пред странските модели и според некои карактеристики е единствено, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин.

Тој го пофали успехот на руските производители на оружје на седницата на комисијата за воена индустрија.

Според некои карактеристики, на нашето оружје му нема рамно во светот, тоа е апсолутно очигледно, истакна Путин.

Путин на сите вработени во одбранбениот сектор им го честиташе Денот на производителите на руско оружје, кој се одбележува на 19 септември

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons