Познати имињата на директорите во поголем дел од државните институции и агенции

„Република“ неофицијално ги дознава имињата на директорите во поголем дел од државите институции и агенции.Најзвучно име е досегашниот министер за транспорт и врски Горан Сугарески кој треба да биде прв човек на царината. Останатите директори се кадри на ДУИ на кого му припадна поголемиот дел од коалицискиот колач.

Па така директор на АЕК треба да биде сегашниот прв човек на Железници Фестим Халил, на Мепсо е предвиден Бесим Кока, на ЦУК – Бардул Насуфи. Државен инспекторат за труд – оди кај Хади Фетиши, Управа за водење на матичните книги кај Амир Шабани, Агенција за млади и спорт – Авни Рустеми кој е претседател на младината на ДУИ а Центар за образование на возразни ќе го раководи Нагип Назмиу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons