Откриени фалсификувани ПЦР тестови на ГП Табановце и ГП Меѓународен аеродром Скопје


На 08.09.2021 полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север откриле 11 фалсификувани негативни ПЦР тестови. При проверка на ПЦР тестови приложени од македонски државјани на Граничниот премин Табановце биле откриени девет фалсификувани негативни ПЦР тестови, додека на Граничниот премин Меѓународен аеродром Скопје биле откриени два фалсификувани тестови.

Со сите 11 лица бил извршен разговор, при што појасниле дека тестовите ги набавиле од посредници за сума од 1000 до 2000 денари. По целосно документирање на случаите против нив ќе бидат поднесени пријави по член 378 од Кривичниот законик – „фалсификување иправа“ и по член 206 – „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons