НБА гигант ќе исплаќа плати во биткоини

Ќе им понудам на сите во клубот да ги добијат своите плати во биткоини – рече Вивек Ранадив.

Играчите и тренерите на НБА кошаркарскиот тим, Сакраменто Кингс ќе можат да ги примаат своите плати во биткоини, објави сопственикот на клубот.

– Ќе им понудам на сите во клубот да ги добијат своите плати во биткоини – рече Вивек Ранадив.

Кингс исто така беа првиот спортски клуб во светот кој во 2014 година објави дека прифаќа биткоини при купување билети и клупски предмети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons