Мудра поговорка: Има само 15 зборчиња, а може да ви го промени животот

Ова е една стара арапска поговорка. Не се знае ниту авторот ниту периодот на настанување, но во една реченица се крие универзална и безвременска вистина!

Си бил еднаш еден арапски мудрец. Сите негови ученици ги учел само на една работа

Поговорката има 15 зборчиња, а ако сте доволно мудри, истата ќе ви го промени животот.

Четири работи не можат да се вратат:

изговорениот збор,

-фрлената стрела,

-младоста и

-пропуштената прилика !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons