Македонија прв ден живее во кризна состојба на целата територија

Македонија од денеска живее со прогласена 30-дневна кризна состојба на целата територија на државата.

По воведувањето се очекуваат првите одлуки на главниот Kризен штаб во насока на спречување на ширење на вирусот и менаџирање на сите достапни капацитети за лекување на болните.

Кризната состојба се прогласува во моменти кога во државното здравство има се помалку кревети за болните од ковид, каква е денешната состојба со капацитетите и има ли веќе појаснување како приватните болници ќе се вклучат во лекувањето.

Пред Центарот за управување со кризи од каде се очекуваат одлуките е Мирјана Мирчевска Јовановиќ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons