ЕХФ ја казни Македонија со 2.000 евра

Ракометната федерација на Македонија ќе треба да плати 2.000 евра поради непочитување на правилата околу опремата на репрезентацијата. 

Проблем биле чорапите. Македонските репрезентативци не носеле иста боја чорапи, а тоа се казнува. За прекршување на тоа правило ЕХФ ја казни Ракометната федерација на Македонија со 2.000 евра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons