Вулин: Жандармеријата е подготвена, обучена, технички опремена, но што е најважно високо мотивирана да ги брани своите луѓе каде и да е потребно

Доколку Приштина сака разговори со Белград, прво треба да ги повлече единиците на Росо од северот на Косово, бидејќи Србија „не преговара со пиштол вперен во челото“, изјави српскиот министер за внатрешни работи Александар Вулин.

Исто така, првиот човек на ова министерство уште еднаш потврди дека неговата земја сака мирна состојба на Косово.

„Жандармеријата е подготвена, обучена, технички опремена, но што е најважно високо мотивирана да ги брани своите луѓе каде и да е потребно“, додаде Вулин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons