Внимавајте на личните податоци: Кичевчанец подигнал кредит со туѓи податоци

ОВР Кичево поднесе кривична пријава против А.К.(48) од Кичево, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на лични податоци”. Тој ја искористил електронската пошта, сопственост на друго лице и во негово име, без да го запознае и да добие одобрение, склучил договор со правен субјект за подигнување парични средства во вид на кредит. Откако кредитот бил одобрен, од трансакциска сметка, сопственост на оштетеното лице, ги подигнал одобрените парични средства и ги искористил за лични потреби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons