ВМРО-ДПМНЕ со победа во првиот круг во овие 20 општини

ВМРО-ДПМНЕ информира дека извојувале победа во првиот кру од локалните избори, во следниве општини:

Аеродром, Велес, Бутел, Виница, Гази Баба, Градско, Зелениково, Зрновци, Илинден, Јегуновце, Карбинци, Кавадарци, Кратово, Могила, Новаци, Петровец, Прилеп, Свети Николе, Сопиште, Штип.

СДСМ пак прогласи победа во: Делчево, Берово, Богданци, Дојран,Крушево, Кривогаштани, Валандово, Крива Паланка.

ДУИ ги освои Липково, Сарај, Пласница, а Алијансата за Албанција – Гостивар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons