(ВИДЕО) Георгиевски: Заев и Пендаровски се спремни да кажат дека Гоце Делчев е заеднички јунак – тоа е револуција

За Љубчо Георгиевски е револуција тоа што премиерот Заев и претседателот Пендаровски се подготвени да кажат дека Гоце Делчев е заеднички јунак. Георгиевски во своето гостување на емисијата „Клик Плус“ на ТВ21 рече дека тој е шестата личност што е договорена меѓу двете земји да се чествува како заеднички личности од историјата.

– Таа бугарска позиција во 1944 година е многу горка за Македонците, и ако се инсистира понатаму, ќе дојдеме до проблем. Подговени сме да прифатиме некои работи особно сега кога сме во криза, иако до скоро не бевме спремни да прифатиме ништо. Според она што можам да го видам од медиумите и според некои разговори, се имаат договорено пет личности, да бидат заеднички, и тоа е револуција. И не само тоа, и Заев и Пендаровски на 2-3 се подготвени да дадат изјава или декларација дека и Гоце Делчев е заеднички јунак. А, тоа, пак, каква револуција е… Ако Бугарија не сфаќа каква е промената на Македонија, или немаат информации, или едноставно немаат доволно чувство што се случува во Македонија, рече Георгиевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons